Mandelo (+ 14 reviews) | Sortlist
Mandelo cover
Mandelo logo

Mandelo

verified-flagcertified-flag
Amersfoort, Netherlands
Digital branding agency for distinctive brands.
Hi, we're a digital branding agency with strategists, designers and developers who build brands that break the status quo with purpose. Where companies effortlessly rattle on USP’s, target groups see through them immediately. They aim for long-term relationships with distinctive brands. With our strategy, branding, design services and digital experiences your brand steals the show and hearts of your target group. Work with us and get a well thought out brand strategy, a distinctive visual identity and consistent brand experiences. From website to Tony Chocolonely wraps and everything in-between. Brand consistency up to your socks. With our teams both in the Netherlands and South Africa we are used to collab with all sort of different clients. On national and global scale. Our two locations not only stand for different cultural nuances, but for true specialism as well. Our teams in Amersfoort and Cape Town set up strategic foundations, complete visual identities and outstanding digital experiences. - 🇳🇱 - Hi, wij zijn Mandelo. Een digital branding bureau met strategen, designers en developers die onderscheidende merken maken. Waar bedrijven moeiteloos USP’s opratelen, prikken doelgroepen daar direct doorheen. Zij gaan voor langetermijnrelaties met onderscheidende merken. Met strategie, branding, design services en digitale oplossingen steelt jouw merk straks de show én harten van je doelgroep. Werk met ons en krijg een goed onderbouwde merkstrategie die terugkomt in een onderscheidende huisstijl en consistente merkuitingen. Van je website tot aan Tony Chocolonely en alles daartussenin. We zorgen dat je herkenbaar, relevant en onderscheidend bent én vooral: consistent tot aan je sokken. Wat levert het op? Connecties, interactie en de voorkeur boven anderen. Nu en over vijf jaar. Met onze teams in Nederland en Zuid-Afrika zijn we allerlei type klanten gewend. Nationaal en internationaal. De twee locaties staan naast de verschillende culturele nuances ook voor echte specialisme.
25 people in their team
Speaks Dutch, English
10 projects in their portfolio
1 collaboration started on Sortlist
Sortlist member since 2022
Founded in 2014
6 awards conferred
Open website

Services

11 services offered by Mandelo

Service name
Experience level

Related reviews
Starting from

 • Description
  Van een uniek merkverhaal tot aan een bepalende brand voice. Vanuit creatieve sessies, onderzoek en analyses definiëren we jouw merk. We kijken naar de kansen in de markt, zwaktes van de concurrentie en waar de doelgroep naar verlangt. Dat gebruiken we voor de positionering van je merk. Nieuwe naam nodig? Daar hebben wij een workflow voor. Net als een merkarchitectuur voor als je verschillende labels, submerken of producten hebt. Daarna gaan we aan de slag met de merkidentiteit en -persoonlijkheid. Via de eerdergenoemde sessies, interviews en observatie vangen we je DNA op. Die verwerken we in een helder merkverhaal en alles wat daarbij hoort. Bijvoorbeeld een brand voice: een houvast voor hoe je merk communiceert met je doelgroepen.

  Zo, da's een hele hoop woorden. Tijd voor design. Vanuit de goed onderbouwde strategie gaan we aan de slag met een visueel concept. Na een creatieve brief stellen we een moodboard samen op basis van merkattributen. Na feedback op het moodboard en het uiteindelijke akkoord daarop, starten we met visuele concepten. Tevreden? Dan werken we jouw favoriet uit en bespreken we de implementatie. Want zolang je oude logo nog overal rondzweeft, levert ons werk niet op wat je wil. Van interne presentatie tot concrete vervanging van je banners. Wij helpen je van begin tot eind. Zo heb jij straks een uniek brandmerk waar mensen niet omheen kunnen.
  Skills in Branding & Positioning (52)
  rebrandingMerk ErvaringHuisstijlontwerpMerkonderzoekGolden CirclePay-offDesignhuisstijl ontwikkelinglogo grafisch ontwerpmerk strategie+42
  Works in Branding & Positioning (7)
  New identity and website | Teqtix - Branding & Positioning
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Branding & Positioning
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Branding & Positioning
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Branding & Positioning
  Review in Branding & Positioning (1)
  Marien de Wilde
  Clients in Branding & Positioning (7)
  Jimmy Loves FoodFood | national
  PehmeaClothing & Accessories | national
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international
  IsoductIndustrial Goods & Services | international

  Learn more about Branding & Positioning


 • Description
  Een website maak je niet zo 1,2,3. Daar gaat heel wat werk aan vooraf. Waarom? Omdat zelfs de kleinste dingen je websitebezoeker af laten haken. Positiever: besteed veel aandacht aan je website, dan levert hij ontzettend veel op. Afhankelijk van de situatie van onze klant, gaan we aan de slag met onze web workflows! Die bestaat uit twee fases: web design en development.

  In de web design fase starten we met een kick-off. Daarin leggen we de kaders, jouw wensen en handige achtergrondinformatie vast. We gaan verder met een web strategie sessie en bepalen daar samen de ins en outs van de nieuwe website. Van de belangrijkste doelgroepen tot de ultieme doelstellingen. Het is weer een stukje duidelijk wat we moeten maken. Tijd voor wat input vanuit het perspectief van de uiteindelijke websitebezoeker! Met een of meer user stories sessies, bedenken we wat een websitebezoeker op onze site wil doen. We schrijven het verhaal op van wat hij of zij doet, wil bereiken en nodig heeft. Zo komen we tot dingen die we niet op de automatische piloot zouden ontwerpen. Met UX research onderzoeken we aannames, de concurrentie en specifieke informatie die we nodig hebben voor jouw type website.

  Flink traject al hè? Geen zorgen. Een goed begin is het halve werk en het klinkt soms ingewikkelder dan dat het is. Op basis van alle informatie maken we een sitemap. Dat is een overzicht van alle pagina’s op een website en hoe zij in relatie tot elkaar staan. Een soort bouwplan waarin staat welke pagina's je website allemaal heeft. Als dat is afgevinkt, schetsen we elke pagina in 'wireframes'. Een wireframe is een visuele (grijze) weergave van de opbouw van de webpagina. Je hebt dan al een goed beeld van hoe de site er ongeveer uit komt te zien. Onze copywriter gaat aan de slag met goede teksten voor de website. Dat doet ie op basis van interviews en eerder informatie. Als de teksten er zijn, begint onze UI designer pas met het uiteindelijke ontwerp van de site. Zo kan die meteen aan de slag en weet hij/zij welke informatie een plekje moet krijgen.

  Is het design, ook de mobiele versie, goed en af? Dan gaan 'm tastbaar maken. Online natuurlijk. Na een duidelijke technische kick-off weten we precies wat alle functionele eisen zijn. Op basis van die eisen, kiezen we samen een platform waarop we jouw website bouwen. Onze developers bouwen alle pagina's pixel perfect op. Eerst statisch en daarna met alle nodige interacties. Zo wordt de site lekker levendig. Aan het eind leveren we de website aan je op en zorgen we ervoor dat je de website altijd makkelijk kan aanpassen. Qua inhoud dan. Voor technische dingen sluiten we een service- en onderhoudscontract af. Zo kun je altijd bij ons terecht voor hulp en verbeteringen. Wanneer jij maar wil! Als laatste zorgen we er ook voor dat alle meta-beschrijvingen zijn ingevuld en dat je SEO gegevens over worden gezet naar je nieuwe site.

  Voila: een nieuw website. Van design tot bouw.
  Skills in Website Creation (35)
  Ux writingWeb ApplicatiewebverkeerWeb StrategieEmail CopywritingWebsite OptimisatieWireframe Ontwerpuser storiesLandingspagina OntwerpWebsite Ontwikkeling+25
  Works in Website Creation (10)
  New identity and website | Teqtix - Website Creation
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Website Creation
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Website Creation
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Website Creation
  Reviews in Website Creation (10)
  Reza Javan
  Peeber Koelewijn
  Tim Bakker
  Miranda Adam
  Clients in Website Creation (10)
  IsoductIndustrial Goods & Services | international
  Stichting GZBNon-profit | national
  Under ArmourSports | international
  WastijdHome Services | local

  Learn more about Website Creation


 • Description
  Succes begint meestal met een duidelijk plan en altijd met een strategie. Dat lieten Napoleon, Steve Jobs en Tony Chocolonely ons al zien. Daarom bepalen we ook voor jouw merk eerst de web strategie. Vanuit die strategie zetten we een ijzersterke website neer. Na een kick-off brief en sessie(s) kennen we jouw organisatie en haar doelgroepen een stuk beter. Zodat we daar mee aan de slag kunnen!

  In de sessie(s) stellen we het verhaal, de toegevoegde waarde en het merkgevoel van jouw organisatie af, zodat er straks een onderscheidende, herkenbare en consistente website staat. Een website waar de doelgroep precies vindt wat het nodig heeft. Daarvoor gaan we in op de onderliggende verlangens van de doelgroep, hun behoeften en hoe jouw merk daar (straks) perfect op inspeelt.

  Als laatste stellen we wat aanvullende vragen die we nog hebben. Uiteindelijk brengen we elke unieke websitebezoeker naar de juiste plek en verwerken we in elk detail het merkgevoel dat we willen meegeven. De digitale strategie sessie(s) werken we uit in een compacte debrief. Met duidelijke verwachtingen, belangrijke achtergrondinformatie en strategische kennis hebben we de basis voor een succesvol project.

  Naast web strategie, maken we ook bredere digitale strategieën. Daarbij doen we analyses, kijken we naar jouw kanalen en maken we een strategisch plan voor hoe de juiste digitale platformen gaat inzetten. We doen meerdere sessies, hebben een onderzoeksfase en komen samen om de bevindingen te bestuderen. Op basis van die bevindingen en jullie input, gaan we aan de slag met het digitale framework van jouw organisatie.
  Skills in Digital Strategy (29)
  Web StrategieWebsite strategieMarketingcommunicatieplanMarketing CommunicatieDigitaal DrukwerkCRM ConsultingDigitale ConsultingDigital TransitionShopify MarketingMarketing Strategie+19
  Works in Digital Strategy (4)
  New identity and website | Teqtix - Digital Strategy
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Digital Strategy
  Digital identity with global purpose | GZB - Digital Strategy
  Hot branding and award winning website | Isoduct - Digital Strategy
  Reviews in Digital Strategy (2)
  Bertjan Hopster
  Martijn de Jong
  Clients in Digital Strategy (4)
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international
  IsoductIndustrial Goods & Services | international
  Stichting GZBNon-profit | national
  PehmeaClothing & Accessories | national

  Learn more about Digital Strategy


 • Description
  Ons team in Zuid-Afrika neemt het e-commerce voor haar rekening. Grote successen voor Crocs, Under Armour en Heineken in Zuid-Afrika laten zien dat je bij ons goed zit. Compleet afhankelijk van je vraagstuk gaan we aan de slag. Niets is ons te gek. We werken veel met Shopify Plus, Google Ads, retargeting, Social Ads etc. Vragen hierover? Neem contact op!
  Skills in E-commerce (27)
  ShopifySEAGoogle Tag ManagerLocal SEOSearch Marketingseo rankinggoogle seowebsite seoseo marketingwebshops+17
  Works in E-commerce (2)
  A new 100% merinowool store | Pehmea - E-commerce
  South African E-commerce records | Under Armour - E-commerce
  Review in E-commerce (1)
  Pieter Versloot
  Clients in E-commerce (2)
  Under ArmourSports | international
  PehmeaClothing & Accessories | national

  Learn more about E-commerce


 • Description
  Onze designers ontwerpen met gevoel voor merk, functionaliteit en emotie. Van je volledige huisstijl tot aan je 404 (error) pagina. Voor elk middel heb je bepaalde kennis nodig. Voor de banner op jouw gebouw moet je bijvoorbeeld met andere dingen rekening houden dan de contactpagina op je website. Daarom hebben we designers met verschillende disciplines. Die werken in twee teams, 'web' en 'brand':

  - Team web doet UX en UI. Denk dan aan een sitemap, wireframes en het uiteindelijke ontwerp van websites. Maar ook user stories sessies, prototype testen en UX research.
  - Team brand ontwerpt vooral huisstijlen. Denk bijvoorbeeld aan het logo, de stijlelementen, de kleuren en de typografie van een merk. Dat werken ze vaak ook uit in 'huisstijldragers' als flyers, sokken, kerstkaarten, wegwijzering en (digitale visitekaartjes).

  Onze designers kijken altijd naar de functionaliteit van het product, uitstraling van het merk en het gebruiksgemak van de klant. Dat zorgt voor ontwerp waar je echt iets aan hebt.
  Skills in Graphic Design (38)
  Canvas OntwerpUX DesignDigital DesignStorytellingVisual IdentityMotion DesignHuisstijlBrand DesignStyleguideDesign Systems+28
  Works in Graphic Design (7)
  New identity and website | Teqtix - Graphic Design
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Graphic Design
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Graphic Design
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Graphic Design
  Clients in Graphic Design (7)
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Government & Administration | national
  ApprendoSoftware & Computer Services | national
  Jimmy Loves FoodFood | national
  PehmeaClothing & Accessories | national

  Learn more about Graphic Design


 • Description
  Vanuit je merk haar (of zijn) brand voice schrijven we onderscheidende teksten voor je doelgroep. Dat zit zo:

  1) Voor je doelgroep.
  Klinkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Nog veel te vaak praten organisaties - en dus merken - over zichzelf en vergeten ze voor wie ze het doen. Best gek, want niemand gaat graag om met mensen die alleen maar over zichzelf praten. Wij zorgen ervoor dat je begrijpbare taal voor je doelgroep spreekt. Op verschillende vlakken leven we ons in: de doelgroep, de omgeving van de teksten en jouw merk.

  2) Vanuit je merk.
  Of het nou de openingszin van je chatbot is, of een subtitel van je productverpakking. Je wil dat je teksten herkenbaar zijn. Zelfs in de meest standaardsituaties wil je een vleugje merkgevoel meegeven. Met heel veel kleine stenen, bouw je aan jouw merk. In een brand voice leggen we 'vast' hoe jouw merk klinkt. Van keuzes over het gebruik van vakjargon tot het reageren op online reacties. Met juiste voorbeelden, afspraken en richtlijnen kan iedereen consistent en herkenbaar communiceren. Zo worden alle teksten van jouw merk één geheel.

  3) Onderscheidende teksten.
  Bij onderscheidend denken we vaak aan opvallend, gek en compleet anders. Logisch, maar gek genoeg is dat bij copywriting anders. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat gaat perfect op voor goede teksten waar je het verschil mee maakt. Teksten zijn vaak ingewikkeld, lang en ontzettend passief. Wij gaan terug naar de basis en maken je teksten lekker natuurlijk. Dat betekent: actieve uitdrukking, normaal uitspreekbaar en in begrijpelijke taal (b1). Dat is de basis. Vanuit de doelgroep en jouw merk bepalen we de accenten van je teksten. Dat is onderscheidend ten opzichte van de rest, want de brand voice van je organisatie is uniek.
  Skills in Copywriting (16)
  CopywritingWebsite Copywritingad copyadvertentietekstcopywriting reclameEmail CopywritingDigital CopywritingSEO CopywritingContent EditionEditorial Writing+6
  Works in Copywriting (3)
  New identity and website | Teqtix - Copywriting
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Copywriting
  It was about time | Wastijd - Copywriting
  Clients in Copywriting (3)
  PehmeaClothing & Accessories | national
  WastijdHome Services | local
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international

  Learn more about Copywriting


 • Description
  Met onze designers in team web kunnen we de meeste UX en UI vraagstukken aan. Afhankelijk van jouw vraagstuk, passen we onze web workflow toe. Heb je de wireframes en het hele voortraject al gedaan of laten doen? Dan starten we met UI. Onze designer pakt als eerste de homepage aan. Na goedkeuring start die met de volgende pagina's. Alles naar wens? Dan gaan we het ontwerp voor mobiel klaarmaken. In het eerder genoemde voortraject doen we sessies en werk rondom de sitemap, UX research, user stories, prototype tests etc. Het liefst testen we onze UX en UI ontwerp bij de doelgroep. Dat gaat altijd in overleg. Samen bepalen we de doelen, scenario's en vragen. De resultaten die uit de test komen, helpen ons bij het verfijnen van het ontwerp. Zo weet je dat het opgeleverde UX en UI design ook écht wat waard is. Handig hé?
  Skills in Ergonomy (UX/UI) (22)
  wireframesui designuxmobile designresponsive designdesignInterface DesignUser TestingUsability Testingui ux+12
  Works in Ergonomy (UX/UI) (3)
  New identity and website | Teqtix - Ergonomy (UX/UI)
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Ergonomy (UX/UI)
  It was about time | Wastijd - Ergonomy (UX/UI)
  Clients in Ergonomy (UX/UI) (3)
  WastijdHome Services | local
  PehmeaClothing & Accessories | national
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international

  Learn more about Ergonomy (UX/UI)


 • Description
  Als je merkstrategie en visuele identiteit staan, is het tijd voor de uitwerking in middelen! Onze designers en copywriters helpen je jouw merk helemaal uit te rollen. Van social media posts tot aan digitale handtekeningen. Doe je een brandingtraject met ons? Dan brengen we in een 'implementatiemeet' al je huisstijldragers in beeld. We geven je advies over middelen die interessant voor je zijn en die je minder nodig hebt. Als dat allemaal duidelijk op papier staat, gaan we aan de slag. Voor elk middel hebben we informatie nodig. Die heb jij, als het goed is tenminste. Als het moet, helpen we je tot aan de drukkerij. En wie help je zorgen dat alles goed terechtkomt? Wij maken je graag blij.
  Skills in Advertising (31)
  social media campagneonline contentcampaign designMobile AdvertisingNaamsbekendheidSocial media postsVisual designTwitter bannersInstagram bannersFacebook banners+21
  Works in Advertising (3)
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Advertising
  Campaign #RechtOpNee | Pharos & Rijksoverheid - Advertising
  South African E-commerce records | Under Armour - Advertising
  Clients in Advertising (3)
  Under ArmourSports | international
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Government & Administration | national
  ApprendoSoftware & Computer Services | national

  Learn more about Advertising


 • Description
  Grafische identiteit of visuele identiteit is de manier waarop je jouw onderneming presenteert aan de wereld. Origineel en onderscheidend. Een visuele identiteit valt of staat met consistentie en een juiste vertaling van het merk. Het omvat de visuele elementen en de waarden die het merk vertegenwoordigt. Het omvat (minstens) instructies voor:
  - Logo
  - Lettertypes
  - Kleurgebruik
  - Beeldtaal
  - Merkwaarden

  Het komt allemaal samen in een styleguide. Een 'levend' document dat zich in de loop der tijd uitbreidt en groeit.

  Een uitdagend en gevoelig proces waar we graag bij helpen.

  🇬🇧
  Graphic identity or visual identity is the way you present your business to the world. Original and distinctive. A visual identity hinges on consistency and an accurate translation of the brand. It encompasses the visual elements and the values the brand represents. It includes (at a minimum) guidelines for:

  - Logo
  - Fonts
  - Color usage
  - Visual language
  - Brand values

  It all comes together in a style guide. A 'living' document that expands and evolves over time.

  A challenging and delicate process that we are happy to assist with.
  Skills in Graphic Identity (1)
  Graphic Identity
  Works in Graphic Identity (2)
  New identity and website | Teqtix - Graphic Identity
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Graphic Identity
  Clients in Graphic Identity (2)
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international
  PehmeaClothing & Accessories | national

  Learn more about Graphic Identity


 • Description
  .
  Skills in Marketing (1)
  Marketing
  Works in Marketing (2)
  New identity and website | Teqtix - Marketing
  A new 100% merinowool store | Pehmea - Marketing
  Clients in Marketing (2)
  PehmeaClothing & Accessories | national
  TeqtixIndustrial Goods & Services | international

  Learn more about Marketing

In need of one of those services?

Ask Mandelo for a quote and get a reply in no time.
Team

25 members in Mandelo's team

Mandelo cover
StoryOur digital branding team rather grows in quality than in numbers. Our team is small, but its knowledge is huge. We're diligent, disruptive and clear. We groeien liever in kwaliteit, dan kwantiteit. Ons team is compact in aantal, maar groot in kennis. In ons werk zijn we helder, ijverig en disruptief.
Easily get in touch with Mandelo’s team

Send them a message and get a reply in no time.


Awards

Mandelo was awarded 6 times

Honorable mention #rechtopnee2023-2-28Awwwards

Site Of The Day Imagine People2022-9-30Orpetron
Honorable Mention GZB2022-8-30Awwwards

Honorable Mention Mandelo2022-6-30Awwwards
Honorable Mention Imagine People2022-1-30Awwwards
Honorable Mention Isoduct2021-3-30Awwwards


Reviews

14 reviews for Mandelo

4.82/5
(14 reviews)
BH
Bertjan HopsterE-commerce Manager at Tuinverlichtingswinkel.nl
ServiceDigital Strategy
SectorE-commerce
5/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration

What was the objective behind your collaboration?Het doel was om een switch te maken van een product georiënteerde naar een klant georiënteerde (marketing) strategie. Er is een complete herpositionering uitgewerkt die bij onze nieuwe strategie past. Er is een vernieuwde bijpassende branding uitgewerkt. Tot slot zijn er wireframes en concept designs gemaakt van onze belangrijkste webshop pagina's.

What did you enjoy the most during your collaboration?De betrokkenheid, kundigheid en flexibiliteit van Mandelo.

Bertjan Hopster recommends this agency


ServiceDigital Strategy
SectorE-commerce

MB
Mart BloklandEigenaar at Vindbaars
ServiceWebsite Creation
SectorMarketing & Advertising
4.25/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration

What was the objective behind your collaboration?De ontwikkeling van de merkidentiteit en website.

What did you enjoy the most during your collaboration?Het leukst vond ik om te zien hoe de merkidentiteit en website d.m.v. een professioneel proces en i.s.m. verschillende vakspecialisten steeds meer vorm kreeg.

Are there any areas for improvements?O.b.v. het voortraject had ik de verwachting dat het proces eerder was afgerond. Tussentijds konden er ook niet echt concrete uitspraken worden gedaan over het tijdspad.

Mart Blokland recommends this agency


ServiceWebsite Creation
SectorMarketing & Advertising

AR
Arno RozemaDirector at VineVisuals
ServiceWebsite Creation
SectorMarketing & Advertising
Team1 - 10
5/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration

What was the objective behind your collaboration?Mandelo heeft goed nagedacht om tot een concept te komen voor een nieuwe website op basis van informatie die wij hebben gegeven. Het is altijd fijn als er net nóg iets beters wordt gepresenteerd dan je vooraf had gebriefd.

What did you enjoy the most during your collaboration?De eerste review, Mandelo maakt er een moment van en dat wordt gewaardeerd.

Arno Rozema recommends this agency


ServiceWebsite Creation
SectorMarketing & Advertising
Team1 - 10

Worked with Mandelo?

Share your experience with us.

Write a review

Contact

Contact details of Mandelo

Details • HeadquarterStadsring 67, 3811 HN Amersfoort, Nederland

 • WorkWiser, 210 Main Rd, Somerset West, Cape Town, 7130, Zuid-Afrika

Mandelo-linkedinMandelo-instagram