The Pool (+ 12 reviews) | Sortlist
Sortlist


Sortlist
The Pool cover
The Pool logo

The Pool Amsterdam, Netherlands

Verifiedcertified-flag
At The Pool we create conversion driven, performance focused dynamic creation campaigns.
The Pool was born out of two companies with a passion for creating and distributing (video) content. Because we both believed creation and data should go hand in hand we decided to go for it. As a sister company of Towel Media we aim to provide our partners with a complete media and marketing solution from creation to production and distribution. And by doing so achieving great results and launching awesome campaigns.
8 people in their team
Speaks Dutch, English
13 projects in their portfolio
1 collaboration started on Sortlist
Works remotely across the globe
Sortlist member since 2020
Founded in 2018
3 awards conferred

Services

4 services offered by The Pool

Service name
Experience level

Related reviews
Starting from

 • Description
  Mediastrategie
  We creëren een mediastrategie die in lijn is met de doelstellingen van je bedrijf. Daarbij kijken we naar uw doelgroep, de positionering van je merk en de juiste marketingtools die daarbij passen. Of dit nu een influencer-campagne is of een geavanceerde B2B-funnel, de mediastrategie is altijd conversiegedreven en bevat gegarandeerde KPI's.

  Creatie
  Tijdens de creatie vertalen onze creatives de mediastrategie naar content. Deze content kan verschillende vormen aannemen, zoals opvallende branded video, goed geschreven blogs, data driven e-mailmarketing campagnes, conversiegedreven websites en engaging social content. De content is altijd dynamisch en wordt continu geoptimaliseerd op basis van advertentie- en analytics data.

  Media inkoop
  Tijdens media-inkoop verspreiden, analyseren en optimaliseren onze data-nerdy folks de inhoud op social media, zoekmachines, web en televisie. Ze zorgen ervoor dat conversies worden gerealiseerd, de gegarandeerde KPI's worden gehaald en de inhoud wordt geoptimaliseerd samen met de creatives.
  En wist u dat u zelfs kunt beslissen om ons te betalen op basis van conversie?

  Én, je betaalt alleen voor de resultaten die je krijgt.
  Skills in Online Advertising (54)
  website advertisingSEMSocial MediaGoogle AdWordsFacebook AdsMarketingStrategySEABing AdsGoogle Display Ads+44
  Works in Online Advertising (13)
  De Eerste Keer met EasyToys - Online Advertising
  FHM500 met FHM en TABAC - Online Advertising
  Go electric met WATT Mobility - Online Advertising
  The Art of Giving met The Gift Label - Online Advertising
  Reviews in Online Advertising (6)
  Casper Los
  Jeroen Brouwer
  Edo Margadant
  Chris Riemens
  Clients in Online Advertising (13)
  EasyToysE-commerce | international
  Beverly BeethovenClothing & Accessories | international
  De PindakaaswinkelFood | national
  Perfetti van MelleFood | national

  Learn more about Online Advertising


 • Description
  Creatie
  Merken zijn de volgende generatie omroepen en uitgevers! We zijn gespecialiseerd in het creëren en ontwikkelen van op maat gemaakte merkvideo-inhoud, variërend van campagnespecifieke video's tot "always-on" contentstrategieën. We hebben de eer om het leidende video-bureau te zijn voor veel van onze klanten, maar we werken ook in nauwe samenwerking met media- en reclamebureaus, uitgevers en (influencer) kanalen. We bieden merken ook videoconcepten en -strategieën en geven hen altijd effectieve hulpmiddelen om ondersteuning binnen hun organisatie te verzekeren.

  Productie
  Al onze producties worden in eigen beheer uitgevoerd door een toegewijd productieteam van meer dan 50 mensen. Dit stelt ons in staat om premium content in een zeer korte periode te leveren. Voor veel van onze klanten produceren we het hele jaar door content. We hebben ervaring met veel verschillende soorten (social) video-content; video's in human interest stijl, product video's of YouTube-series - we doen het allemaal. Ons zeer bekwame team heeft de afgelopen jaren bekroonde video content geproduceerd.
  Skills in Movie (40)
  Branded ContentVideo ProductionPromotional VideoVideo EditingVideo MarketingVideo AdvertisingVideographyEditingContentVideo+30
  Works in Movie (7)
  De Eerste Keer met EasyToys - Movie
  FHM500 met FHM en TABAC - Movie
  The Art of Giving met The Gift Label - Movie
  Jobmarketing met Xccelerated - Movie
  Clients in Movie (7)
  FHME-commerce | national
  The Gift LabelE-commerce | national
  EasyToysE-commerce | international
  De PindakaaswinkelFood | national

  Learn more about Movie


 • Description
  Strategie
  Een flitsende tijdlijn begint bij een goede social strategie waarin een uitgebreide analyse wordt gemaakt van jouw merk, jouw (potentiële) volgers en de voor jou relevante kanalen en content. Dit wordt vertaald naar een actieplan die wij met alle liefde uitvoeren.

  Content
  Onderdeel van dit actieplan is uiteraard de social content. Deze wordt in-house bedacht en gecreëerd en ligt altijd in lijn met jouw merk en doelgroep. De content wordt altijd met het belangrijkste doel in het achterhoofd gecreëerd zoals engagement, het groeien van de social following of verkeer naar jouw website.

  Rapportage
  Iedere week lopen we door de resultaten heen en iedere maand volgt een uitgebreide rapportage van de belangrijkste inzichten en learnings. Op deze manier sturen we iedere week de campagnes en content bij om maximaal resultaat te garanderen.

  Advertising
  Naast het organische social media beheer zetten verrijken we de strategie vaak met een een gedeeltelijke paid media strategie om een grotere relevante doelgroep te bereiken. Ook dit wordt meegenomen in de maandelijkse rapportage en wordt aangestuurd op basis van vooraf bepaalde KPI's zoals groei in volgers, website verkeer of aankopen op de website.
  Skills in Social Media (44)
  social media customizationsocial media follower managementmedia planning advertisingactivation formatsContent formatsContent & InfluencerB2B Social mediafacebook videosocial media engagementSocial Media Customization+34
  Works in Social Media (13)
  De Eerste Keer met EasyToys - Social Media
  FHM500 met FHM en TABAC - Social Media
  Go electric met WATT Mobility - Social Media
  The Art of Giving met The Gift Label - Social Media
  Reviews in Social Media (3)
  Yannick
  Maiko Bakker
  Thijs de Winter
  Clients in Social Media (13)
  The Gift LabelE-commerce | national
  FHME-commerce | national
  WATT MobilityTransportation | international
  Emmi BeneluxFood | national

  Learn more about Social Media


 • Description

  No description provided for this service.

  Skills in Digital Strategy (7)
  StrategyDigitalMultichannel MarketingSearch Engine MarketingMedia BuyingSearch MarketingOnline Marketing
  Works in Digital Strategy (10)
  FHM500 met FHM en TABAC - Digital Strategy
  Go electric met WATT Mobility - Digital Strategy
  The Art of Giving met The Gift Label - Digital Strategy
  Award-winning e-commerce met Beverly Beethoven - Digital Strategy
  Clients in Digital Strategy (10)
  Beverly BeethovenClothing & Accessories | international
  FHME-commerce | national
  The Gift LabelE-commerce | national
  Kaartje2goE-commerce | national

  Learn more about Digital Strategy

In need of one of those services?

Ask The Pool for a quote and get a reply in no time.Portfolio

13 projects performed by The Pool

De Eerste Keer met EasyToys
De Eerste Keer met EasyToys

Project made for EasyToys in the E-commerce industry for a B2C audience in 2021.EasyToys is de grootste aanbieder van seksspeeltjes in Nederland en zet ook buiten de landsgrenzen grote stappen. Ze zijn duidelijk zichtbaar door verschillende mooie campagnes en betaalde samenwerkingsverbanden op TV, Radio, Outdoor en als hoofdsponsor van Eredivisieclub FC Emmen.

Content StrategyMedia PlanningMovie+3
Read more
FHM500 met FHM en TABAC
FHM500 met FHM en TABAC

Ongoing project for FHM in the E-commerce industry for a B2C audience since 2018.De FHM500 is de prestigieuze lijst van de 500 mooiste vrouwen van Nederland - van bekende modellen tot tv-persoonlijkheden, beroemd en niet beroemd. Deze lijst verschijnt elk jaar in een tijdschrift. Dit jaar hebben we onze krachten weer gebundeld met FHM, TABAC en Wehkamp om zoveel mogelijk tijdschriften online te verkopen. Net als vorig jaar waren we online uitverkocht, maar met twee keer zoveel tijdschriften beschikbaar. Een onvergetelijke jubileumeditie van 20 jaar FHM Nederland.

AdvertisingBranding & PositioningContent Strategy+6
Read more
Go electric met WATT Mobility
Go electric met WATT Mobility

Project made for WATT Mobility in the Transportation industry for a B2C audience in 2020.Wilt u uw dagelijkse fietstocht gemakkelijker en leuker maken? Dan moet je een WATT e-bike kopen. Hoewel sommige mensen ervan overtuigd zijn dat elektrische fietsen alleen voor ouderen zijn, bewijst WATT Mobility dat e-bikes ook cool kunnen zijn. Je hoeft je dus niet te schamen of bang te zijn dat je vrienden zullen lachen om je nieuwe fiets, want de WATT e-bikes zijn minimalistisch, ze hebben een vintage look en zijn perfect perfect voor in de stad! Fietsen wordt een feest.

Branding & PositioningContent StrategyDigital Strategy+4
Read more
The Art of Giving met The Gift Label
The Art of Giving met The Gift Label

Project made for The Gift Label in the E-commerce industry for a B2C audience in 2020.The Gift Label is een Amsterdams lifestyle merk gespecialiseerd in huis- en lichaamscosmetica. Hun passie is om producten te maken die geliefd zijn en die liefde geven! Ze hebben leuke cadeaus voor mannen, leuke cadeaus voor vrouwen en tot slot ook voor je kleintjes. Unieke cadeaus die leuk zijn om te kopen en nog leuker om te geven! De producten worden met veel liefde en zorg gemaakt en hebben vrolijke labels. Dit maakt het een perfect cadeau dat u kunt personaliseren voor degenen die het verdienen.En wat is een beter moment om een campagne te lanceren die is gewijd aan geven dan in december? Samen met Towel hebben we de online videoserieThe Art of Giving gemaakt en gedistribueerd.

Content StrategyDigital StrategyMedia Planning+3
Read more
Award-winning e-commerce met Beverly Beethoven
Award-winning e-commerce met Beverly Beethoven

Ongoing project for Beverly Beethoven in the Clothing & Accessories industry for a B2C audience since 2018.Na, door verschillende tv-optredens, aan populariteit en bekendheid te hebben gewonnen, bloeide de fysieke Beverly Beethoven-winkel in het prestigieuze winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam helemaal op. Maar na een aantal succesvolle jaren was het tijd voor Beverly Beethoven om te reageren op de veranderende markt. In de zomer van 2018 besloten ze de hulp van The Pool in te schakelen om hun offline winkel te vertalen naar een online winkel: beverlybeethoven.nl.De samenwerking met Beverly Beethoven gaat verder dan elke maand een factuur voor de werkzaamheden. We werken sinds dag 1 op prestatiebasis en samen zorgen we ervoor dat we elke maand strijden voor een beter resultaat dan de maand ervoor.

Branding & PositioningContent StrategyCopywriting+6
Read more
Social Sampling met Therme Beauty
Social Sampling met Therme Beauty

Project made for Therme Beauty in the Household Products industry for a B2C audience in 2019.Een van de beste manieren om een nieuwe productlijn aan je klanten te introduceren, is om ze het zelf te laten ervaren. Therme liet daarom 25.000 samples maken van hun nieuwe Therme Finn Sauna lijn en stuurde het naar alle geïnteresseerden, uiteraard gratis. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen daadwerkelijk een sample aanvragen? Daarom hebben we samen met Towel Media een sociale videocampagne geproduceerd en gedistribueerd om mensen kennis te laten maken met de nieuwe Therme Finn Sauna branding en ze te activeren om een sample aan te vragen.

Online AdvertisingSocial Media
Read more
Have a similar project?

Ask The Pool for a quote and get a reply in no time.


Team

8 members in 's team

The Pool cover
Story
The Pool was founded in 2018 by merging two companies (video & marketing/media distribution) agencies into one big content and digital marketing powerhouse.
Easily get in touch with ’s team

Send them a message and get a reply in no time.


Awards

The Pool was awarded 3 times

FONK100 Beste Bureaus 20202020-10-31Marketing & Communicatie
Shortlist SAN ACCENT NEW KIDS ON THE BLOCK AWARD2020-01-31Marketing & Communicatie
Shopping Awards Beste Webwinkel van 2021 nominatie2021-02-28Damesmode


Reviews

12 reviews for The Pool

4.95/5
(12 reviews)
Thijs de WinterOwner at BrainBalling
ServiceSocial Media
SectorMarketing & Advertising
Team1 - 10
5/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration
What was the objective behind your collaboration?
The agency helped with social media management during a cross media campagne for an external client.
What did you enjoy the most during your collaboration?
The fact that they were in close contact with us and the high quality of service.
Are there any areas for improvements?
During our experience with The Pool we did not encounter any problems which could be improved.

Thijs de Winter recommends this agency


ServiceSocial Media
SectorMarketing & Advertising
Team1 - 10

Maiko Bakker Marketing - sales at Schwalbe Nederland b.v.
ServiceSocial Media
SectorOthers
Team11 - 50
5/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration
What was the objective behind your collaboration?
We wanted to organise a workshop for our top 10 customers. Helping them understand the importance of online marketing and setting up a easy to understand marketingplan. The pool created a great workshop which was understandable for our customers. En helped them see the importance of an online presence.
What did you enjoy the most during your collaboration?
The pool really found the connection between online marketing and our customers markets. They provided in depth examples and really made an effort to understand our (and our customers) needs. Everybody attending the seminar left with new knowledge and a positive energy.

Maiko Bakker recommends this agency


ServiceSocial Media
SectorOthers
Team11 - 50

Edo Margadant CEO at UK FASHION
ServiceOnline Advertising
SectorClothing & Accessories
Team1 - 2
5/5
Budget
Quality
Schedule
Collaboration
What was the objective behind your collaboration?
They built & maintained website. And they realized target marketing aan advertisement
What did you enjoy the most during your collaboration?
Communication, professionalism and they’re understanding of our individual needs
Are there any areas for improvements?
I’m sure there are, just haven’t come across any yet.

Edo Margadant recommends this agency


ServiceOnline Advertising
SectorClothing & Accessories
Team1 - 2

Worked with The Pool?

Share your experience with us.

Write a review


Contact

Contact details of The Pool

Details • HeadquarterVeemarkt 36B, 1019 DD Amsterdam, Netherlands

The Pool-linkedinThe Pool-instagram
Sortlist logo

Building great business stories.

We are an independent partner who knows Marketing & Advertising agencies' competitive landscape. Tell us your needs and we'll tell you the agencies you must meet.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
For clients
 • How it works
 • Explore
 • Get advice
 • Search
For agencies
 • How it works
 • Pricing
 • Get listed
Resources
Company
 • About
 • Contact
 • Jobs
 • 2022 © Sortlist - All rights reserved
 • Terms of Use
 • Privacy Policy