Certifications of The Monkey Network

Agency certified by Sortlist

Agency certified by Sortlist

Profile verified by its owner

Profile verified by its owner

Location of The Monkey Network

Show addressesWoudenbergseweg 41, 3711 AA Austerlitz, NetherlandsZuidplein 36, 1077 XV Amsterdam, NetherlandsOorsprongpark 12, 3581 ET Utrecht, Netherlands
The Monkey Network location

Languages spoken by The Monkey Network

EnglishDutch, NetherlandsGermanFrenchPortuguese

Services (3) offered by The Monkey Network

Contact info for The Monkey Network

Social Media at The Monkey Network

Team members (1) at The Monkey Network

René van Dijk

Industries where The Monkey Network worked

 • Architecture & Planning
 • Construction
 • Education
 • Government & Administration
 • Software & Computer Services
The Monkey Network cover picture

The Monkey Network

About The Monkey Network

The Monkey Network bestaat uit drie gespecialiseerde bedrijven die organisaties in de B-to-B sector helpen hun merk- en marketingstrategie te verbeteren en uit te voeren:
 1. Monkey Inside is gespecialiseerd in merkpositionering- en communicatieadvies voor kleine en middelgrote ondernemingen.
 2. Click...
The Monkey Network bestaat uit drie gespecialiseerde bedrijven die organisaties in de B-to-B sector helpen hun merk- en marketingstrategie te verbeteren en uit te voeren:
 1. Monkey Inside is gespecialiseerd in merkpositionering- en communicatieadvies voor kleine en middelgrote ondernemingen.
 2. Click the Monkey activeert merken online en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het onderhoud van de vier belangrijkste zakelijke, digitale kanalen: Google Search, Wordpress websites, LinkedIn content planning en productie en e-mail marketing.
 3. Release the Monkey bedenkt en produceert opvallende live communicatieprojecten zoals vakbeursdeelnames, klantevenementen, pr-acties en sponsoractivaties. 
Over Monkey Inside
Je merk & marketingcommunicatie in 3 maanden op orde met de Monkey Brand Bundle en voor altijd verankerd dankzij het Feed the Monkey Jaarabonnement. De Monkey Brand Bundles bevatten alles wat een bedrijf nodig heeft voor een sterk en onderscheidend merk. Samen met een groep relevante collega's uit jouw organisatie bepalen we je merkverhaal, de belangrijkste doelgroepen en welke communicatiemiddelen nu eigenlijk echt nodig zijn. Vanaf daar is het slechts een kwestie van stap voor stap uitrollen.
 
We bieden drie soorten Brand Bundles maar dit is de meest gekozen versie (voor organisaties tot ±100 personen):
 1. Search the Monkey: we duiken onder in je organisatie om de cultuur en de monkey in je organisatie te vinden. Eén van onze monkeys draait een dag mee op de werkvloer en interviewt de zes belangrijkste stakeholders voor merk, marketing en sales. Deze collega’s vormen vanaf dat moment het Inside Monkey Team om samen om het interne draagvlak te vergroten.
 2. Shape the Monkey: we bouwen je merk stap voor stap op: de geschiedenis, een manifest en de look and feel in je eigen Merkboek en we zetten dit met jou in een Digital Asset Management tool.
 3. Doelgroepen: de belangrijkste doelgroepen geven we een gezicht en maken we begrijpelijk voor al je collega’s aan de hand van buyer persona’s.
 4. Middelenflow: alle analoge en digitale communicatiemiddelen die je per persona nodig hebt om tot sales te komen zetten we in een helder stroomschema. 
 5. Planning: jij bepaalt welke middelen als eerste uitgerold moeten worden en welke nog even kunnen wachten.
De ontwikkeling van de Monkey Brand Bundle gebeurt onder leiding van Registermarketeer en NIMA-C Examinator René van Dijk EMP,  duurt 3 maanden.
 
Vraag een offerte en een gratis intakegesprek aan: 030-2021354
 
Productie
Je bent natuurlijk vrij om te kiezen met wie je de productie oppakt. Voor de uitwerking van niet-digitale middelen helpen we je bestaande leveranciers op weg of zoeken we voor jou de beste uitvoerder uit ons Monkey Network. Release the Monkey helpt je turnkey met opvallende beursdeelnames en klantevenementen. Click the Monkey is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het onderhoud van de vier belangrijkste zakelijke, digitale kanalen: 
 1. Google Search
 2. Wordpress websites
 3. LinkedIn content planning en productie
 4. E-mail marketing
Feed the Monkey
Uit onderzoek blijkt dat 88% van de organisatieveranderingen haar doelen niet haalt (Bain Insights, 2016). Om ervoor te zorgen dat je Monkey gevoed blijft, bieden we het  Feed the Monkey jaarabonnement aan zodat de implementatie van de marketing en communicatie in jouw organisatie verankerd wordt in je organisatie. En dat er een consistente lijn zit in de uitstraling van je merk in de markt. In de praktijk verwateren innovaties vaak en is men geneigd om weer in oude systemen te schieten.
 
We werken met een kwartaalplanning met in de eerste maand een Large Feed, gevolgd door een Medium Feed in de tweede maand en een Small Feed in de derde maand
 • Large: 2 x maandelijkse e-mailrapportage van ons i.s.m. met jullie monkey en een maandelijkse video-call om de status van het merk door te spreken. We organiseren een updatesessie met jullie merkteam om in te haken op urgente uitdagingen en het merkboekje met de backlog krijgen een versie-update.
 • Medium: maandelijkse e-mailrapportage van ons i.s.m. met jullie monkey en een maandelijkse video-call om de status van het merk door te spreken. Daarnaast organiseren we een videosessie met jullie merkteam om in te haken op urgente uitdagingen.
 • Small: maandelijkse dashboard-bericht van ons i.s.m. met jullie monkey en een maandelijkse video-call om de status van het merk door te spreken.
 
Bij afname van een jaarabonnement krijg je twee maanden gratis en betaal je slechts 10 maanden! Dan ben je voor een heel jaar verzekerd van de begeleiding van je monkey.
 
We hebben al tientallen organisaties op weg geholpen met onze producten. Wil je weten welke Brand Bundle het meest geschikt voor jou is? Bel René van Dijk zelf: 030-2021354
 

See more

Services (3) offered by The Monkey Network

Branding & Positioning

From €1500

We can help you create a differentiating marketing strategy from scratch. René van Dijk is a certified Register Marketeer (RM) / Expert Marketing Professional (EMP), and official examinator for the Dutch Marketing Association's (NIMA) master's level of marketing studies, NIMA C. What does it do for you? Well, what about a no nonsense approach were we create a corporate story together with your key stakeholders? We can take that story and translate it to a corporate branding proposal including a media flow with all the media you can use to reach your business objectives. After all, that's what marketing is supposed to do. Together with your communication team, we will develop the necessary media and tools, so they can do most of the work themselves in the future, so you don't need an agency too much :)

Read more
Marketing StrategyBrand StrategyBrand Positioningcustomer insightsStakeholder WorkshopsCorporate Brandingcommunications agencymarketing communicationBtoBMerkstrategiestrategieënCommunicatiestrategieMarketingMarketing OnlinemarketingstrategiemarketingadviesNIMApositioneringpositioneringsadviesMediastrategiemiddelenstrategiebranding-bureauBrandingmerkenbureau{{ skills.collapsed ? ("Show more" | translate) : ("Show less" | translate) }}

Digital Strategy

From €2500
Digital Marketingintegrated digital marketingonline marketing campaignMarketingDigital AdvertisingSearch MarketingGoogle AdWordsSEMSearch Engine MarketingWordPress Developmentlinked in contentContent StrategyContent CalendarLinkedInGoogleGoogle Searchseo marketingBrand StrategyMerkstrategieactivatieActivationCommunication StrategyCommunicatiestrategie{{ skills.collapsed ? ("Show more" | translate) : ("Show less" | translate) }}

Website Creation

From €2500

Works (5) by The Monkey Network

Cycleseeing Travel Concept Development & Campaigns by The Monkey Network
Cycleseeing Travel Concept Development & CampaignsDecember 6, 2019
Van Wijnen Group by The Monkey Network
Van Wijnen GroupDecember 6, 2019
University of Groningen by The Monkey Network
University of GroningenDecember 6, 2019
Thingstream In>Flow IoT Client Event Amsterdam by The Monkey Network
Thingstream In>Flow IoT Client Event AmsterdamDecember 6, 2019
Lingotto Brand Positioning & Design by The Monkey Network
Lingotto Brand Positioning & DesignDecember 6, 2019

Clients (5)

Metropolitan Region Amsterdam

Has collaborated with The Monkey Network in May 14, 2010

Van Wijnen Group

Has collaborated with The Monkey Network in August 14, 2014

University of Groningen

Has collaborated with The Monkey Network in June 14, 2015

Thingstream UK

Has collaborated with The Monkey Network in March 14, 2019

Lingotto

Has collaborated with The Monkey Network in January 14, 2016
{{ clients.collapsed ? ("Show more" | translate) : ("Show less" | translate) }}

Awards & Nominations (2) of The Monkey Network

Red Alert Agency guide2016

Highest Score in Creativity (10)

Red Alert Agency guide2016

Highest Score in Sparring (10)

Reviews (9) given to The Monkey Network

4.62/5
Kim RobertKim Robertcheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Sales coordinator at Better Meetings

business Office/Room/Space Renting

people Unknown size

Service

Branding & Positioning

6 months ago

What was the objective behind your collaboration?

Het doel van de samenwerking is de zichtbaarheid van Better Meetings te vergroten. Met name op Google (Maps) maar ook op Social Media. René is ontzettend prettig om mee samen te werken, hij is creatief en ook nog eens gezellig om mee te sparren. Hij neemt zijn werk serieus en denkt heel graag, oprecht, met je mee.

What did you find most impressive about them?

Goede gesprekken, informele sfeer met als cadeautje handige, bruikbare tips.

Overall rating
4.75/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

Thomas OnderwaterThomas Onderwatercheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Eigenaar at Tommy the Sound / Company Hit

business Entertainment & Events

people Unknown size

Service

Graphic Design

7 months ago

What was the objective behind your collaboration?

Vormgeving bedrijfslogo en vertaling/idee wens naar bedrijfslogo

What did you find most impressive about them?

De open blik, de stroom aan ideeën, de daarbij ontwikkelde vragen die mij ook inzicht en richting gaven over mijn eigen visie.

The Monkey Network

The Monkey Network replied:

Thanks Thomas, het was weer leuk om met je te brainstormen en drie merken uit de grond te stampen :)

Overall rating
5/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

eric-jan de rooijeric-jan de rooijcheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

partner at Lingotto

business Real Estate

people 11 – 50

Service

Branding & Positioning

a year ago

What was the objective behind your collaboration?

Een nieuw boek over ons bedrijf dat op een inspirerende en andere manier goed ons DNA weergeeft en aanpassing van onze huisstijl.

What did you find most impressive about them?

Rene stelt de juiste vragen en is heel creatief in zijn denken

Overall rating
4.5/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

Anneke LipsAnneke Lipscheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Hoofd marketing & communicatie at Van Wijnen

business Construction

people 1001 – 5000

Service

Branding & Positioning

a year ago

What was the objective behind your collaboration?

Verder komen met onze strategische communicatie, zowel in verhaal als in concept en uitwerking.

What did you find most impressive about them?

De energie en het enthousiasme van René. Zijn creativiteit en vermogen om als strateeg ons verder te helpen. En altijd weer ben ik bijzonder nieuwsgierig naar met welke voorstellen Monkey Inside komt.

Overall rating
4.25/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

RenskeRenskecheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Office Manager at Lingotto

business Real Estate

people 11 – 50

Service

Branding & Positioning

a year ago

What was the objective behind your collaboration?

De marketing en communicatie van de organisatie herzien

What did you find most impressive about them?

Het enthousiasme dat bleef, gedurende het proces

Overall rating
3.75/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

Tim PuttingTim Puttingcheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Projectsecretaris Economie at Metropoolregio Amsterdam

business Government & Administration

people 11 – 50

Service

Branding & Positioning

a year ago

What was the objective behind your collaboration?

Ik werk met René samen aan het project Cycleseeing, waarbij we toeristische fietsroutes ontwikkelen vanuit het centrum van Amsterdam naar de hoogtepunten van de Metropoolregio Amsterdam.

What did you find most impressive about them?

Aan het succes dat we hebben geboekt en René's prettige werkhouding. Het is fijn om met René te werken omdat hij zijn werk goed doet en ook prettig is in de omgang.

Overall rating
5/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

Daan BleichrodtDaan Bleichrodtcheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Product Markt Managers Kind en Natuur at IVN natuureducatie

business Non-profit

people 51 – 200

Service

Event

a year ago

What was the objective behind your collaboration?

Een gezamenlijke campagne ontwikkelen voor 10 gemeenten en veel nauurorganisaties. En met deze samenwerking zoveel mogelijk kinderen uit de stad de natuur te laten beleven.

What did you find most impressive about them?

René is een heel creatief en inspirerend persoon. Wat ook hielp is dat hij onze inhoudelijke missie echt deelde. Hij bedacht een concept waar stakeholders geen nee tegen konden zeggen.

Are there any areas of improvements?

Operationeel kan het soms net wat strakker, maar qua creativiteit en originaliteit heb ik nog geen beter bureau ontmoet.

Overall rating
4.25/5

Budget

Quality

Schedule

Collaboration

Marc IrwinMarc Irwincheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Manager Marketing at Thingstream UK

business Unknown industry

people Unknown size

a year ago

I know I just said it, but working with you on this project was a real pleasure. And my colleague Lee said something really nice as I dropped him off at home last evening. He said we smashed it out of the park… In fact we scored in a different stadium.

Overall rating
5/5
Maaike ArnsMaaike Arnscheck_circle_outlineThis reviewer has been verified by Sortlist.

Directeur Identiteit en Markt (chief transformation officer) at Van Wijnen Groep

business Unknown industry

people Unknown size

a year ago

Working with people such as René gives me a lot of energy: we come up with the most crazy ideas. But the thing that makes it the most fun is bringing those ideas back to proportions that are both crazy and executable.

Overall rating
5/5